2015. aug 29.

Miért nem tudja az Unió kezelni a migránsok tömegét?

írta: Kókánymester
Miért nem tudja az Unió kezelni a migránsok tömegét?

Talán megint a pénzről és a gazdasági előnyökről szól minden?

A vízcsapból is a közös uniós migrációs politika, illetve annak hiánya folyik.

migransok.jpgSzámtalan okos nyilatkozatot olvashatunk, különösen az Ausztriában, egy teherautóban talált szerencsétlen halottak után. Megmosolyogtatóak lennének az évek óta fennálló problémáról, a még most is elvekben nyilatkozó politikusi bejelentések, ha nem emberek életéről, emberek sorsáról beszélnénk.

Arról hírről nem is beszélve, hogy „Idegenellenes tartalmakat töröltetne a Facebookkal a német kormány”. Nem értem, ha a posztok kimerítik a bűncselekmény fogalmát, akkor felelősségre kell vonni az elkövetőket, ha pedig nem meríti ki, akkor belefér a szólásszabadságba. Miért kell ezt a problémát az internetre kenni, és korlátozni azt.
Igaz, láttunk már hasonló, a szabályt erősítő kivételt (Pl: Európai Unió egyik szabadságelve: A tőke szabad áramlása – kivéve, ha a görögök tartoznak a németeknek).

Korom, és a gyanakvó természetem miatt elsősorban az jut eszembe, vajon ki húzza a „menekült hullámból” a legnagyobb hasznot. Csak morfondírozok rajta, mivel erről nem olvasni mostanság. Sőt, így, hogy firtatom a kérdést, én is antidemokratikus, antiszociális, és rasszista leszek.

Mentségemre szolgáljon, hogy a hírek késztettek ezen agyalásra. Olvasni ugyanis, hogy az embercsempészek hatalmas hasznot húznak a migránsokból, azt is hallani, hogy a „menekültek” a bankoknál nagyobb összegeket vesznek fel, azt meg látni a hírekben, hogy olyan okos telefonokat használnak, amiről mi csak álmodunk.

Ha, a fentiekhez hozzáadom azt a nálunk sokszor elhangzott kijelentéseket, hogy a piacképes gazdaságnak olcsó munkaerőre, és tőkebeáramlásra van szüksége, akkor kérdeznem kell:

Ki realizálja a legnagyobb hasznot a tömeges bevándorlásból Európában?

Lenne még kérdésem azzal kapcsolatban, hogy ki okozhatta ezt a helyzetet azon országokban, ahonnan a menekülthullám érkezik, és miért nem segít az enyhítésében, de az már egy másik poszt lenne.

Szólj hozzá

bevándorlás migráció