2016. júl 11.

Hogyan tájékoztassuk a betörőket, hogy nyaralni mentünk?

írta: Kókánymester
Hogyan tájékoztassuk a betörőket, hogy nyaralni mentünk?

Ebben is nagy segítségünkre lesz az internet.

4657574177_21b07b0cdf_o.jpgAz idén hányan érkeznek haza a nyaralásból arra, hogy kirámolták a lakásukat?

Sajnos a lakásbetöréseknél a nyaralási időszak a „szezon”. A profi betörőnek azonban információkra van szüksége és ebben sokat segíthetünk neki az internetes megjelenésünkkel. Ártatlannak tűnő infókkal tehetjük ki otthonunkat a betörésnek.

Figyeljünk oda, mit osztunk meg magunkról a közösségi oldalakon.

Amikor regisztráltunk a facebookra és más közösségi oldalakra még jópofa dolognak tűnhetett a pontos címünk megadása. Nem is gondoltunk bele, hogy ez milyen veszélyeket rejthet. Ezt már rég el is felejtettük. Amikor a legjobb nyaralási képeinket megosztjuk az ismerőseinkkel (és a nem ismerőseinkkel is), eszünkbe sem jut, éppen most közöltük a világgal, hogy üres a lakásunk. Jobb esetben még ki is posztoljuk, hogy már csak három nap és vége a nyaralásnak (:

A vállalkozásoknak is figyelniük kell az adataikra.

Ugye, hogy nem is gondolt bele, mint vállalkozó, hogy:
A cége székhelyének a saját lakását jelölte meg, és ezt bárki lekérdezheti a különböző cégjegyzékekből az interneten. Itt megtalálható még az emelet/ajtó is.

Amikor elutazik nyaralni, felfüggeszti a tevékenységet. Ezt korrekt módon közli az érdeklődőkkel a weboldalon, az automatikus válasz e-mailben, sms-ben és így tovább.

Az internet segítségével máris sikerült veszélynek kitennie otthonát!

Ha mégis bekövetkezne a baj, legalább csökkentsük a kárt!

Sajnos néha bármit teszünk, mégis bekövetkezik a baj. Legalább arra figyeljünk, hogy minél kevesebb érték maradjon a lakásban.
Nyilvánvalóan pont a lopás veszélye miatt nem visszük a nyaralásra magunkkal az ékszereinket, értékpapírjainkat, egyes bankkártyákat stb.
Ne hagyjuk őket az üres lakásban sem. Helyezzük el inkább értékmegőrzőkben vagy rokonoknál, ismerősöknél.

Betörésmentes nyaralást kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá

nyaralás lakásbetörés az internet veszélyei