2017. feb 21.

Lemondott a baloldal a 2018-as kormányváltásról?

írta: Kókánymester
Lemondott a baloldal a 2018-as kormányváltásról?

vote2015-02-22_100222_1.jpgAz olimpiaellenes népszavazási aláírásgyűjtésbe beleállt a baloldal is. Az okok között miszerint számtalan jobb helye lenne az olimpiára költött pénznek (egészségügy, oktatás, a mélyszegénység felszámolása), szerepel az is, hogy a Fidesz korrupció gyanús tevékenységeit látván, úgy is ellopnák a pénzt.

Valamit nem értek!

Az olimpia 2024-ben lesz. A pályázatokról 2017 szeptemberében döntenek. Így a rendezvényhez szükséges beruházások leghamarabb 2018-ban kezdődhetnek és eltartanak 2024-ig.

Miből gondolja a baloldali ellenzék, hogy 2018 után is a Fidesz fog kormányozni?

Nem jelent nekik régen várt kihívást, hogy korrupciómentesen vigyék végig ezen beruházásokat, mint kormányon lévők? Vagy egyszerűen olyan kormányzási programjuk van, amelybe nem fér bele az olimpia rendezésének költsége? Esetleg ezen még nem is gondolkodtak?

Én kíváncsian várom azokat a program terveket, amelyekkel jobbá óhajtják tenni számunkra/számomra Magyarországot. Nem, nem a pártok honlapján szeretném olvasgatni a dokumentumokat, hanem a médianyilatkozatokban óhajtanám meghallgatni ezek érthető összefoglalását.

Ha a Fidesz leváltása a cél, akkor nem kérek a baloldalból.

Ha az ország jobbá tétele a cél, és a Fidesz leváltása csak egy eszköz ehhez, akkor nyitott vagyok.

De, nem azt szeretném ám hallani, hogy „helyre kell állítani a demokráciát”, vagy „meg kell szüntetni a korrupciót”, vagy „versenyképessé kell tenni az országot”. Ezeket a kívánságokat meg kell írni a Mikulásnak, vagy a Jézuskának.

Arra lennék kíváncsi, hogy ki, és mit fog tenni konkrétan a nemes cél elérése érdekében.

Ha újra csak a mellébeszélést fogom tapasztalni, no meg hogy kinek kivel kell/kellene összefogni, akkor megint a Fideszre fogok szavazni. Igen én is a túlélésre játszom. Szeretném túlélni, minél kevesebb veszteséggel ezt a politikai őrületet.

Mit is mondhatnék a végére?
Hajrá Magyarország, hajrá baloldal!

Szólj hozzá

magyarország baloldal kormányváltás Fidesz