2017. feb 23.

Nem pofázni kell, hanem odamenni az emberekhez!

írta: Kókánymester
Nem pofázni kell, hanem odamenni az emberekhez!

Mitől ilyen magabiztos a Momentum?

ledobta.jpgValami ilyesmit mondott a Momentum alelnöke az ATV-n.

Meglepett, ahogyan beszólt az ellenzéki politikusoknak Soproni Tamás. De az, igazi sokk akkor ért, amikor a „cselekvés helyi körei”-re utalt. Ha jól értem a vidéket járva felmérik a vidéki lakosok aktuális problémáit, és annak megfelelően politizálnak a jövőben.

Tehát, nem a saját víziójukat viszik el vidékre, hanem egyszerű ötletvadászatra indulnak. Nem bántom őket ezért, hiszen nem ők az egyetlenek, akik megpróbálnak egy a Tőlük független társadalmi igazságtalanságra. problémára ráülni, és azon sodródni a népszerűség felé.

Remélem azért, a népszavazási kezdeményezéseknek lesz egy normális határa!

Talán nem lesz aláírásgyűjtés, hogy a kukorica három méterre nőjön, vagy a koca tizenkettőt fialjon témákban.

Ez, azon kívül, hogy gusztustalan, még mérhetetlenül sértő is a vidéki emberek számára. Egyszerűen hülyének nézik a magyar embereket! És megint, nemcsak a Momentum, hanem a teljes baloldali „ellenzék” is.

Tudom, a politikai játszmák idejét éljük, valamennyi oldalon, de engedtessék meg nekem, hogy undorodjak tőle.

És még a baloldali ellenzéki pártok nyalnak is Nekik!

Az összefogást nem, de az együttműködés bizonyos formáját nem tartják kizártnak. Elvtársak ekkora nagy a baj! Tudom, a prioritás a Fidesz leváltása! Na, de hogyan? Koalíciós kormányt fog alakítani hat párt?
Igaz, a közmédiában van annyi csatorna, hogy mindenkinek jut, talán még a csendestársaknak is. Egy Miniszterelnök hat helyettessel, vagy mégis hogyan gondolják? Isten óvja a magyarokat!

A politikai kabarénak talán soha nem volt ilyen táptalaja, mint most. Tényleg, miért nem használják ki a humoristák?

De, térjünk vissza a Momentumhoz.

Minden bizonnyal hatalmas tudás birtokában vannak. Legalább is az önbizalmuk ezt sugallja.
Nyilván betöltenek/betölthetnek egy űrt a fiatal értelmiségi szavazók körében, és ez jó. Szükséges, hogy ez a réteg jobban foglalkozzon a politikával, hiszen az Ő jövőjük a tét. A félelmem csak az, hogy a megszerzett szavazatokat egyszerűen (maguktól, vagy a támogatók nyomására) beviszik a baloldali nagy közösbe.
Bocs, de van olyan, aki még nem gondolt bele, hogy a mozgalomnak (mint minden politikai csoportnak, pártnak) szüksége van a mecenaturára?

Hogyan tudnak majd úgy dolgozni, hogy valamennyi kezdeményezésükre ráülnek a baloldali kispártok (sajnos jelenleg csak ilyen van).

Hogyan boldogulnak majd, ha továbbra is össze Gyurcsányozzák, MSZP-zik, Együtt-ezik, PM-ezik, LMP-zik Őket? Nem lesz egyszerű!

Kíváncsian várom, hová jut el a Momentum a 2018-as választásokig!

Szólj hozzá

magyarország baloldal MSZP LMP Fidesz DK Momentum Együtt PM